Nieuws


Overzichtsartikel

Geplaatst 25 jan. 2014 11:56 door Hulpbijprikken Hulp bij Prikangst   [ 25 jan. 2014 11:59 bijgewerkt ]

Een artikel van 3 pagina's over naaldangst, de problematiek en de verschillende diagnostische groepen. Nu gratis beschikbaar, met dank aan EAVD.

Naaldangst zorgt voor therapie ontrouw

Geplaatst 25 jan. 2014 11:53 door Hulpbijprikken Hulp bij Prikangst

Naaldangst zorgt voor therapie ontrouw

Ruim één op de vijf mensen met Type 1 Diabetes heeft angst voor het gebruik van naalden bij het toedienen van insuline of het meten van de bloedsuikerspiegel. Door

deze angst stellen patiënten hun dagelijkse behandeling geregeld uit, wat op den duur kan leiden tot complicaties. Dit stelt voorzitter Maarten de Groot van de Stichting Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF Nederland).

Vaccinatiegraad is 95%

Geplaatst 25 jan. 2014 11:50 door Hulpbijprikken Hulp bij Prikangst

Vaccinatie kinderen

Vaccinaties moeten besmettelijke ziekten verminderen of zelfs uitroeien. In het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) worden alle Nederlandse kinderen ingeënt tegen een aantal ziekten. Deze inentingen zijn niet verplicht.


Meer dan 95% van de ouders laten hun kinderen vaccineren. Kinderen krijgen de prikken tussen hun 0e en 4e jaar. Als ze 9 zijn, worden 2 inentingen herhaald (DTP en BMR). Meisjes krijgen daarnaast nog een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker als ze 12 zijn. Ouders hoeven niet te betalen voor deze vaccinaties.


Innovatie

Geplaatst 25 jan. 2014 11:39 door Hulpbijprikken Hulp bij Prikangst   [ 25 jan. 2014 11:47 bijgewerkt ]

Laserbased systemen zijn er die naaldbehandelingen soms overbodig kunnen gaan maken. Via een laserbases systeem kunnen medicamenten aan het lichaam worden toegediend. Vanzelfsprekend is dit niet een antwoord op veel medische procedures waarbij weefsel of vloeistoffen moeten worden afgenomen, of dieper onder de huid moeten worden gebracht. Zie ook Volkskrantartikel .

Mazelen-epidemie nog lang niet over

Geplaatst 25 jan. 2014 11:31 door Hulpbijprikken Hulp bij Prikangst   [ 25 jan. 2014 11:51 bijgewerkt ]

Mazelen-epidemie nog lang niet over


KRUININGEN - De mazelen-epidemie die heerst onder ongevaccineerde kinderen in de gemeenten Reimerswaal en Tholen, is nog lang niet voorbij.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Zeeland verwachten dat het aantal besmette kinderen de komende maanden blijft stijgen. De 36 bevestigde mazelenpatiënten die nu bekend zijn, vormen het 'topje van de ijsberg'.

1-5 of 5

Comments